Welke versnellingen zijn handig op je damesfiets?

Een goede elektrische fiets brengt je nog eens een aardig eind van huis. Met een goede en opgeladen accu kun je gemiddeld aardig wat kilometers afleggen maar het is wel van een aantal zaken afhankelijk hoe lang je ermee kunt doen.

Damesfiets voor vrouwen én mannen

Tegenwoordig wordt voor het gemak tijdens het op- en afstappen steeds meer gekozen voor een elektrische damesfiets, ook door mannen. De e-bike dames is dan ook voorzien van alle gemakken en wordt volledig uitgerust met alles wat maar denkbaar is bij een elektrische damesfiets.

Fiets 5

Kenmerken naafversnelling

Bij alle types elektrische fietsen kunnen, net als bij gewone fietsen, ook versnellingen aangebracht worden. Versnellingen zijn er grofweg in twee types. Zo kun je kiezen voor een naafversnelling of een derailleur. De naafversnelling is een type dat je op veel fietsen terugvindt. Groot voordeel ervan is dat het ingebouwd zit in de naaf van het achterwiel en bijzonder onderhoudsvriendelijk is. De naafversnelling kun je op 8 verschillende standen instellen hetgeen voor de gemiddelde fietser meer dan voldoende is. Het is daarnaast erg handig dat deze versnelling ook in stilstand geschakeld kan worden.

Kenmerken derailleur

Wil je toch echt meer versnellingen om zoveel mogelijk uit je elektrische damesfiets te halen? Dan kun je ook kiezen voor een derailleur. Hier kun je tot wel 27 standen hebben die alleen geschakeld kunnen worden tijdens het rijden. Dit systeem wordt vaak toegepast bij mountainbikes en wielrenfietsen maar als je kiest voor een speed pedelec waarmee je harder kunt rijden dan met de gemiddelde elektrische fiets is het zeker een aanrader.

Kijk welke accu geschikt is

Naast de verschillende versnellingssystemen kun je bij de aanschaf van een e-bike dames  ook een keuze maken uit verschillende soorten remmen en accu’s. Kijk altijd goed wat je met je elektrische damesfiets wilt doen. Als je langere tochten wilt maken kies je het beste voor een accu die wat zwaarder is en minder snel ontlaadt zodat deze niet leeg raakt tijdens de tocht en je geen gebruik meer kunt maken van de trapondersteuning.