Wat kun je allemaal doen in de Dordogne?

Op vakantie gaan in Frankrijk is altijd een groot plezier, zeker in de zomer kun je hier genieten van lekkere temperaturen en leuke activiteiten. Als je van plan bent om op vakantie te gaan naar de Dordogne, dan is het wel fijn om te weten wat je er allemaal kunt doen. Hieronder hebben we een paar activiteiten die je kunt doen als je in de Dordogne bent.

Klimmen

In de Jardin de Marqueyssac heb je de mogelijkheid om te gaan klimmen. Je wordt hierbij aan een klimgordel gehangen en kun je de rotsen op gaan klimmen. Dit klimmen is niet per direct bedoeld voor ervaren klimmers, ook minder ervaren klimmers kunnen hier een leuk stukje gaan klimmen. Na een dagje klimmen moet je wel weer terug naar een plek waar je kunt overnachten, een aanrader is het luxe vakantiehuis in de Dordogne van FranceComfort.

Shoppen

In Sarlat kun je heel erg leuk gaan shoppen in deze toeristische maar ook historische stad. Je hebt er veel winkels in de straten waar je dus ook goed de dag kan doorbrengen.

Markt

Ook heb je in Sarlat een oude kerk staan, maar dit is niet een kerk zoals je denkt dat hij er vanbinnen uit zou zien. Je hebt er namelijk binnen allerlei kraampjes staan, hierdoor kan je lekker een dagje op de markt lopen.

In Frankrijk is het altijd genieten, zeker in de zomer kun je een mooie bruine huid hier op doen. Als je naar de Dordogne gaat kun je verschillende activiteiten doen. Je kunt bijvoorbeeld gaan klimmen in de Jardin de Marqueyssac, maar in Sarlat heb je ook leuke activiteiten zoals shoppen of in de oude kerk een markt. Natuurlijk zijn dit niet alle activiteiten, maar wel enkele leuke aanraders om te doen als je in de Dordogne bent.