Wat kan je buiten in de tuin zetten als vuurbron?

In de tuin moet je lekker tot rust kunnen komen en wat is er nou meer ontspannend als een knisperend vuurtje op de achtergrond. En als het geen knisperend vuur is, dan kun je alsnog genieten van de warmte die de bron uitstraalt, zeker als het ’s avonds begint af te koelen is dit ideaal. Maar wat kan je buiten in de tuin allemaal zetten als vuurbron? Hieronder gaan we daar verder op in.

Houtkachel

De meest voorkomende vuurbron in buiten in de tuin te zetten is de houtkachel, voor deze kachel moet je hout hebben om een vuurtje te kunnen stoken. Meestal is een houtkachel van staal of van ijzer.

Gashaard

Een van de bekende onder de buitenhaarden is de gashaard. Hiervoor heb je geen hout nodig, maar gas. Het vuur van een gashaard gaat snel aan en uit door middel van een knop, ook kun je bij een gashaard makkelijk de intensiteit van het vuur bepalen. Een ander voordeel van een gashaard is dat er geen rook zal vormen, wat dus beter is voor je gezondheid maar ook de buren zullen er minder last van hebben op deze manier. Als je geïnteresseerd bent in haarden kijk dan eens bij de uitverkoop haarden.

Bio-ethanol haard

Deze haarden zijn meer bedoeld voor de sfeer, aangezien ze niet heel veel warmte afgeven. Daarom zie je ze vaak op bijvoorbeeld terrassen staan. Bij een klein beetje wind gaat deze haard helaas wel al snel weer uit.

Je hebt verschillende manieren om buiten in de tuin te genieten van een vuurbron. Zo heb je de houtkachel die werkt op hout, de gashaard die werkt op gas en die je makkelijk aan en uit kan zetten en als laatste de bio-ethanol haard die vooral voor de sfeer is aangezien die amper warmte afgeeft.