Wat houdt dry needling in?

Het is een fenomeen wat steeds populairder wordt; dry needling. Meestal kun je dit laten doen bij een speciale praktijk of een fysiotherapeut. Het wordt niet aangeraden om zelf dry needling uit te voeren, maar altijd door iemand die hier ervaren in is. Hieronder bespreken we wat dry needling precies inhoudt.

Hoe werkt het?

Bij dry needling wordt er gebruikt gemaakt van naalden, deze naalden worden geprikt in gespannen spieren. Dit wordt gedaan in de verdikking van de spier. Een andere naam voor dry needling is intramuscular stimulation. Hierbij wordt er gekeken naar zogenoemde “triggerpoints”. Dit zijn verkrampingen in een spier die voor pijn kunnen zorgen in de spier zelf maar ook eromheen. Gebaseerd op deze triggerpoints wordt ook gekeken hoe je het beste geholpen kan worden. Dry needling is anders dan acupunctuur, bij acupunctuur blijven de naalden zitten en bij dry needling wordt er slechts kort geprikt.

Waarvoor is het?

Je kunt dry needling toepassen als je bijvoorbeeld last hebt van stijve spieren of gewrichten, als je last hebt van rugklachten, bij nek- en schouderklachten maar bijvoorbeeld ook bij RSI-klachten. Ben je geïntereseerd in dry needling en ben je op zoek naar een praktijk die dit professioneel doet in de buurt van Hoorn? Kijk dan eens bij fysio Hoorn of zoek specifiek op “dry needling Hoorn”.

Dry needling hoor je tegenwoordig steeds vaker wanneer je over de wandelgangen loopt. Het is niet te verwarren met accupunctuur, bij dry needling wordt er slechts kort geprikt terwijl bij accupunctuur de naalden blijven zitten. Bij dry needling wordt er door middel van naalden in de verdikking van een gespannen spier geprikt. Dit zou er voor moeten zorgen dat eventuele klachten zoals stijve spieren, rugklachten, nek- en schouderklachten maar bijvoorbeeld ook RSI-klachten verminderd worden. Kijk aandachtig of deze methode goed bij jou past.