Waarom zorgmeubels net anders zijn dan normaal meubilair

Zorgmeubels

In de zorg  zijn de behoeften vaak aangepast op wat een cliënt nodig heeft. Een cliënt is iemand die zorg ontvangt of woont in een zorginstelling. In deze instellingen vind je speciaal zorgmeubels dat gemaakt is om de bewoners zoveel mogelijk te ondersteunen. 

Hoe werkt dat?

Zorgmeubels

Een zorginstelling heeft bijvoorbeeld vaak stoelen die het mogelijk maken voor cliënten met verschillende problemen om toch comfortabel te zitten. Maar daarnaast kun je ook denken aan bijvoorbeeld speciale stoelen voor een traplift, voor mensen die nog thuis wonen maar niet goed de trap op kunnen lopen.

Zorgmeubels maken

Het maken van zorgmeubels is niet iets wat zomaar iedereen aankan. Het is niet makkelijk want de meubels moeten aan allerlei eisen voldoen. Ze moeten natuurlijk een bepaalde functie vervullen en zijn daarom speciaal gemaakt op basis van die behoeften. Maar je wil ook dat ze goed schoon te maken zijn. Wanneer iemand een ongelukje heeft dan is het niet makkelijk als dit gebeurt op een stoel met stof. Je wil dan makkelijk hout of kunststof. En als laatste is er natuurlijk ook een esthetisch aspect aan meubels! Want het is gewoon leuker als alles er gezellig uitziet.