Wat is de huidaandoening rosacea?

Huidaandoeningen kunnen erg vervelend zijn. Ze zitten midden op je gezicht dus je kunt je er erg aan storen. Naast dat je je eraan kunt storen doordat het opvalt, kan het ook nog eens erg jeuken of pijn doen. Een voorbeeld van zo een huidaandoening is rosacea. Dit kan je herkennen door een rode kleuring op de wangen. Het zorgt voor veel irritatie zoals jeuk en een pijnlijke huid. Deze klachten komen doordat de huid is ontstoken en gezwollen is, ook zit de huid vol met kleine gesprongen bloedvaatjes. Hoe rosacea ontstaat is niet helemaal bekend.

Hoe ontstaat de aandoening rosacea?

Gedacht wordt dat rosacea  erfelijk is. Wel kunnen externe factoren zoals de straling van de zon, de warmte en stress of voeding ervoor zorgen dat de klachten meer worden. Daarnaast kunnen producten op de huid er ook voor zorgen dat de klachten erger worden. het gaat dan om producten die alcohol of parfum bevatten. Het is belangrijk om gebruik te maken van producten die bij deze huid passen, een goed optie voor rosacea is Rosacea creme op basis van organische ingrediënten . Deze crème is afgestemd op de ph-waarde van de huid en zorgt ervoor dat de barrière van de huid sterker wordt.

Wat kun je het beste doen bij rosacea?

Om de klachten van rosacea zo veel mogelijk te verminderen kun je verschillende dingen doen. Zo is het belangrijk om zo min mogelijk zonlicht op de huid te laten komen. Hiervoor kun je gebruik maken van een zonnebrandcrème van minimaal factor 15 of hoger die beschermt tegen UVA en UVB straling. daarnaast is een goede crème erg belangrijk voor de huid, bijvoorbeeld Rosacea creme op basis van organische ingrediënten . Mensen hebben vaak vooral last van rosacea in de winter, aan de andere kant kan het bij mensen in de zomer juist erger worden. Dit kan komen door de overgang van warm naar koud waardoor de bloedvaatjes wijder worden.