Verschillende soorten verschoonmatjes

verschoonmatjes

Het gebruik van een verschoonmatje zorgt voor gemak bij het in bad doen van je baby of bij het verschonen van een luier. Door het gebruik van verschoonmatjes blijven je baby en de ondergrond schoon. Onderstaand schrijven voorziet in meer informatie.

Verschillende materialen

De huid van een baby is vaak delicaat en gevoelig. De huid van je baby komt in aanraking met het matje waar je hem of haar op verschoont. De kwaliteit en het soort materiaal is van groot belang en een bewuste keuze die je moet maken. Het gebruik van biologische materialen is zeer geliefd voor diverse babyproducten, waaronder matjes om je baby te verschonen. Biologische en natuurlijke materialen zorgen ervoor dat je baby op een frisse en ademende manier verschoond kan worden. Vaak bestaan de matjes uit meerdere lagen, waarbij de bovenkant bestaat uit een laag Biologisch katoen en aan de onderkant een waterdichte laag.

Veilige materialen

Let er bij de aanschaf van het matje op dat het materiaal zacht is, en gemaakt van veilige materialen. De veiligheid en het comfort van je baby staan immers voorop. Daarnaast is het gebruik van textiel waarop de baby niet uit kan glijden een groot aandachtspunt. Het gebruik van veilige stoffen resulteert in een gezonde en ademende huid van je kindje.

verschoonmatjes

Voordelen verschoonmatje

✔ Het aankleedkussen waar je je baby op verschoont blijft lekker fris en beschikbaar. Als er alsnog een klein ongelukje gebeurt tijdens het verschonen ontstaan er geen problemen. Het is dan enkel zaak om het matje in de wasmachine te stoppen en te wassen.

✔ De materialen van het matje om je baby te verschonen zijn heerlijk zacht voor het babyhuidje. Op deze manier worden onder andere allergische reacties voorkomen. Er zijn aankleedkussens of verschoontafels die enkel van plastic zijn gemaakt en dit is niet prettig voor het huidje van je baby.

✔ Het matje om je baby te verschonen kan ook een ideale en hygiënische uitkomst zijn bij openbare gelegenheden.

✔ Op het matje kan je naast luiers ook speelgoed kwijt zodat je baby zich goed kan vermaken tijdens het verschonen of aankleden.