VCA trainingen

De veiligheid, Gezondheid en Milieu Checklist Aannemers, ofwel VCA, is in het leven geroepen om de veiligheid en gezondheid op de werkvloer te vergroten. Met een opleiding behaal je je VCA certificaat en geef je aan dat je goed op de hoogte bent van de veiligheidsregelgeving. Je toont aan dat je de juiste kennis hebt. Dit is nodig omdat hiermee veel bedrijfsongevallen voorkomen kunnen worden. Dat scheelt ernstig lichamelijk letsel én veel kosten. Om deze kennis op te doen en het VCA certificaat te halen, kan je een van de VCA trainingen volgen bij G4S. Met veel trainingslocaties, ervaring en professionele instructeurs heb je binnen een mum van tijd je VCA certificaat binnen.

Cursus Basisveiligheid VCA

Er zijn twee verschillende VCA trainingen te volgen bij G4S, waaronder de cursus Basisveiligheid VCA. Deze cursus is geschikt voor operationele medewerkers binnen een bedrijf. Iedereen die tijdens de dagelijkse werkzaamheden met risico’s te maken krijgt, heeft baat aan deze training en het uiteindelijke B-VCA certificaat. Met dit certificaat toon je aan dat je kennis hebt van veiligheid en gezondheid op de werkvloer. Tijdens deze cursus leer je onder meer over brand- en explosiegevaar, hijs- en hefwerktuigen en gereedschapsmachines. Alles over veiligheid en gezondheid op de werkvloer komt hierbij aan bod.

Cursus Veiligheid voor Operationeel Leidinggevenden VCA

Naast de basis training VCA heb je ook de cursus Veiligheid voor Operationeel Leidinggevenden VCA, ofwel de VOL-VCA. Deze cursus is voor leidinggevenden in risicovolle omgevingen of werkzaamheden met risico’s. Met een VOL-VCA certificaat toon je als leidinggevende aan dat je kennis hebt van veilig en gezond werken. Het certificaat is geschikt als het gaat om leidinggeven aan personen die tijdens het werk te maken krijgen met risico’s of als je zelf werkt in een risicovolle omgeving. VCA is dus niet alleen belang voor de werknemers, maar ook voor de leidinggevenden binnen het bedrijf. Tijdens de cursus VOL-VCA leer je onder meer over etikettering en signalering, werken in besloten ruimten en werkplekeisen algemeen.