Vakantie in eigen land? Bezoek Nederlands mooiste stranden

stranden Nederland

Om welbekende redenen hebben in 2020 meer Nederlanders dan ooit hun vakanties in eigen land doorgebracht. Maar eigenlijk kun je stellen dat men hierbij van de nood een deugd maakten. Het is immers allerminst een straf om in Nederland vakantie te vieren. Ons eigen land heeft namelijk simpelweg heel veel te bieden. Met nagenoeg alle voorkeuren is er in Nederland wel iets te vinden. Voor strandliefhebbers geldt dat zelfs bij uitstek, want Nederland beschikt zoals bekend over vele kilometers kustlijn. Stranden in Nederland zijn er dan ook volop. Verderop in dit artikel worden daarom enkele goede strandtips gegeven. Eerst gaan we dieper in op de voordelen van een strandvakantie an sich.

Om deze redenen is een strandvakantie altijd aan te raden

Vooral mensen die niet in de directe nabijheid van een strand wonen associëren kustgebieden nogal eens met vakantie. Hoe dan ook, aan een strand verblijven wordt door veel mensen als heel ontspannend ervaren. Het geluid van de golven van de zee is alleen al een feest voor het gehoor en het brein. Bovendien wordt dit aangevuld door het gekrijs van meeuwen. Dit terwijl je aan het strand meestal ver weg van grote, doorgaande autowegen met alle geluidsoverlast van dien zit. Tel daar nog bij op dat je aan zee doorgaans van een heerlijk briesje profiteert, dan weet je genoeg: een strandvakantie staat gelijk aan ontspanning.

stranden Nederland

Wat zijn de mooiste stranden van Nederland?

Nederland telt talrijke fraaie stranden. De volgende zijn in het bijzonder de moeite waard: 

  • De stranden van Cadzand in Zeeuws-Vlaanderen. Dit zijn erg brede stranden met een opvallend lichte kleur.
  • Op het eiland Walcheren vind je de stranden van Dishoek. Iets kleinschaliger, maar prachtig door de omliggende duinen.
  • Het uitgestrekte Oosterstrand op het eiland Schiermonnikoog.
  • Het strand van Katwijk: hier profiteer je van de nabijheid van deze gezellige badplaats.