Truckschade

truckschade

De manier waarop je moet handelen bij het ontstaan van truckschade is identiek aan de manier waarop een schade aan een personenauto wordt. Het enige verschil is dat je bij een truck op zoek moet naar een herstelbedrijf met de juiste gereedschappen. Want een vrachtwagen is met een gewicht van meer dan 3.500 kilo een stuk zwaarder dan een personenwagen. Bij AAS Schadeherstel zijn ongeveer 12 van de 88 vestigingen in staat om truckschade te herstellen. Op de landelijke site van AAS Schadeherstel kun je een overzicht vinden van de vestigingen die daarvoor het juiste gereedschap hebben.

truckschade

De afhandeling van truckschade

Zodra je schade hebt opgelopen is het belangrijk dat je dat als eerste meldt bij de verzekeraar. Het is voldoende om dat te melden. Je hoeft niet in details te treden. Daarna neem je contact op voor een afspraak met een AAS vestiging voor trucks. Dat kun je telefonisch doen of via de site. Het wordt afgeraden om meteen naar de vestiging te rijden, want dan loop je het risico dat je lang moet wachten voordat er iemand voor je beschikbaar is. Tijdens de afspraak wordt de schade vastgesteld en een inventarisatie gemaakt van de benodigde reparaties. Ook zal het herstelbedrijf een afspraak maken voor de reparatie van de truck.

Ontzorgen van de chauffeur bij truckschade

Het AAS Herstelbedrijf doet er alles aan om de chauffeur zoveel mogelijk te ontlasten. Hij hoeft zich niet te bemoeien met de administratieve afhandeling van de truckschade met de verzekeraar. Voor het vervoer terug naar het bedrijf kan hij gebruik maken van een haal- en brengservice. Soms is het mogelijk om bij truckschade vervangend vervoer te krijgen. De reparaties worden uitgevoerd volgens de richtlijnen van het FOCWA garantiebewijs. Dat betekent dat er op alle reparaties bij truckschade vier jaar garantie wordt gegeven.