Dit moet je weten wanneer je in het buitenland gaat varen

Varen is erg leuk en al helemaal als je dit in het buitenland kunt doen. Veel mensen gaan ieder jaar naar het Gardameer in Italië of naar de Spaanse kust. Een goede voorbereiding is het halve werk. Voordat je op vakantie gaat moet je controleren of alles in orde is. Mocht het zo zijn dat er bootonderdelen toe zijn aan vervanging houdt er dan rekening mee dat niet alle onderdelen universeel zijn. Als je bijvoorbeeld een nieuwe carburateur nodig hebt van Johnson Evinrude dan kun je ook alleen een Johnson Envinrude carburateur Gebruiken. Vandaag lees je met welke dingen je allemaal rekening moet houden wanneer je op vaarvakantie gaat in het buitenland.

Andere regels 

In het buitenland gelden andere vaar regels dan in Nederland. Je hebt namelijk een IVB nodig. Dit is een internationaal verzekeringsbewijs. In de meeste landen heb je genoeg aan een IVB. Je hoeft je gaan zorgen te maken over een internationaal vaarbewijs. Door de Europese regelgeving heb je genoeg aan een Nederlands vaarbewijs.

Wat moet ik meenemen?

Als je met de boot op vakantie gaat zijn er veel dingen die je moet meenemen. We hebben een handige lijst voor je gemaakt met alle spullen die noodzakelijk zijn. 

  • Een anker 
  • Afmeerlijnen 
  • Reddingsvesten voor iedereen
  • EHBO doos
  • Waterdichte lichten (ook een zaklamp)
  • Brandblussers

Heb ik een ander vaarbewijs nodig?

In de meeste landen heb je genoeg aan je Nederlandse vaarbewijs. Als je bijvoorbeeld met een zeiljacht wil varen heb je een groot pleziervaartbewijs nodig. Er zijn zelfs landen waar je een kunt varen zonder vaarbewijs. Je kunt in Italië een boot met 40pk huren zonder vaarbewijs. Mocht je nou varen over het Lugano meer houdt er dan rekening mee dan je in Zwitserland wel een vaarbewijs nodig hebt.

Controleer je bootverzekering

Voordat je gaat varen in het buitenland moet je natuurlijk eerst even je verzekering checken. Je bent standaard WA verzekerd. Als je ook voor diefstal beschadigingen of pech verzekerd wilt zijn kun je een aanvullende verzekering nemen. 

Tot slot 

Voordat je op vaarvakantie gaat zijn er belangrijke dingen die je echt niet kunt vergeten. Het is namelijk erg zonde als je dit allemaal weer opnieuw moet kopen in het buitenland.

 Bron: https://www.allesmarine.nl/