Ongeluk met je auto

Wanneer je in een auto-ongeluk terecht bent gekomen en nu om die reden niet meer veilig kunt rijden met je auto omdat die erg beschadigd is of helemaal kapot is. Dan is het lastig om te weten wat je met je voertuig aan moet nu. Want verkopen is erg lastig, bijna niemand zit erop te wachten om een kapot voertuig te verkopen. In zulke situaties kan een sloperij een goede oplossing zijn voor je problemen.

Een sloperij koopt auto’s die niet meer kunnen rijden of auto’s die niet meer veilig zijn op de openbare weg. Sloperij koopt zulke auto’s voor een goedkope prijs in en ze halen het geheel gratis bij je op. 

Wat gebeurt met je auto

Wanneer er een auto bij de sloperij terecht komt, gebeuren er veel dingen met de auto. De auto wordt eerst goed leeg gemaakt van bepaalde vloeistoffen zoals olie, brandstof of koelvloeistof. Als het om een iets oudere auto gaat, kunnen er ook nog andere stoffen in zitten die gevaarlijk kunnen zijn. Als alle vloeistoffen uit de auto zijn gehaald gaat de sloperij verder met de auto demonteren. Ze halen de onderdelen uit de auto die nog van waarde kunnen zijn en verkopen het vervolgens of gebruiken het voor een andere auto.

Materiaal van een sloopauto

Ook de banden van een sloopauto worden in veel gevallen gerecycled of hergebruikt. Het ligt eraan in welke staat de banden verkeren als de banden nog in een goede staat zijn kunnen ze worden verkocht als tweedehands banden. Zijn de banden erg beschadigd en zien ze er niet meer goed uit, worden de banden gerecycled en worden er dan nieuwe banden meegemaakt of andere rubberen producten. Het wordt vaak verkocht aan voetbalclubs die in bezit zijn van kunstgrasvelden. Die maken er rubberen korrels van om vervolgens over het kunstgrasveld te verspreiden. 

Ook doen ze iets met de ramen van een sloopauto. Wanneer een auto wordt gesloopt, halen ze de ramen er vaak uit en verkopen die apart. Als de ramen erg beschadigd zijn wordt er niets mee gedaan, dan worden de ramen op een veilige manier gesloopt.