Installatietechniek vacatures: van liftmonteur tot loodgieter

www.eminentgroep.nl

Installatietechniek vacatures variëren in inhoud en in werkzaamheden. De term installatietechniek is een veelomvattende term. Alles wat met technische installaties te maken heeft, hoort erbij. Je werkt als loodgieter, elektricien, liftmonteur, koelmonteur, cv-monteur, elektromonteur, monteur van zonweringen of installateur van airco’s. En deze lange lijst is nog niet compleet.

In installatietechniek vacatures vragen ze handige mensen

In de uitvoerende functies werk je veel met je handen. Het maakt niet uit of je een man of vrouw bent, want als je geïnteresseerd bent in techniek, graag fysiek werk doet en en de juiste vooropleiding hebt gehad, kan je solliciteren.

Mbo functies

In de uitvoering vind je veelal functies op mbo niveau. Je houdt je voornamelijk bezig met installeren, onderhouden, vervangen, repareren en het oplossingen van storingen. Dit kan op vele gebieden zijn. Of je nu verwarmingsketels repareert of een koeling in een bedrijfskantine, de functie hoort bij de installatietechniek.

Hbo functies

In sales of management vind je ook vacatures die bij de installatietechniek horen. Vaak vragen ze om een achtergrond in, of kennis van technische systemen. Als verkoper is het nodig dat je alles weet van het product dat je verkoopt. Je bent veel op de weg te vinden omdat je door het hele land afspraken hebt met mogelijke klanten. Met jouw kennis probeer je deze potentiële klant te overtuigen om bij jouw bedrijf het gewenste product of installatie af te nemen. Daarnaast heb je veel contact met de bestaande klanten en die wil je tevreden houden. Zodat ze bij een volgende aankoop ook weer bij jou aankloppen. Wanneer je als verkoper werkt ben je resultaatgedreven en hebt een krachtige persoonlijkheid.

Werken als projectleider

Als projectleider ben je verantwoordelijk voor het bedenken, ontwerpen en begeleiden van projecten. Je maakt een kostenraming en houdt nauwkeurig bij welke kosten er gemaakt worden gedurende de uitvoering. Je kunt goed projectmatig werken en een goede projectadministratie bijhouden. Je stuurt een team van medewerkers aan en zorgt ervoor dat zij hun werk goed kunnen doen. Daarnaast ben jij de contactpersoon voor de opdrachtgever en de leveranciers. Jij hebt een helikopterview over de situatie en bent analytisch sterk. Zo zie je direct wat er verbeterd kan en moet worden. Als projectleider ben jij een goede netwerker.

Er valt veel te beleven

In de wereld van de installatietechniek valt veel te beleven. Of je nu een uitvoerende of een leidinggevende functie hebt. Iedere dag is uitdagend en nieuw. Je werkt met en voor veel verschillende mensen en opdrachtgevers.

Bron: www.eminentgroep.nl