Hoe maak je jouw restaurant aantrekkelijker voor kinderen?

Niks is zo leuk als lekker gaan eten in een restaurant samen met het hele gezin. Als je een eigen restaurant hebt, dan weet je ook hoeveel meerwaarde het kan hebben om meer kinderen naar je restaurant toe te krijgen. Maar kinderen naar je restaurant krijgen gaat niet super gemakkelijk, daarom hebben we hieronder enkele tips die al zouden kunnen helpen.

Kindermenu

Als eerste is het heel erg belangrijk dat er een kinderoptie op het menu te vinden is, denk aan het standaard kindermenu. Meestal is dit een heel simpel menu met bijvoorbeeld patatjes, pizza of een simpele pasta. Over het algemeen nemen veel kinderen een patatjes menu samen met een snack en een saus. Door een kindermenu aan te bieden voelen kinderen zich ook meer erbij horen.

Recreatie

Kinderen vinden het lastig om de gehele tijd dat ze er zijn maar gewoon stil te zitten en te wachten. Het ligt natuurlijk wel aan de leeftijd hier, maar hoe jonger hoe sneller ze afgeleid zijn meestal. Zorg voor wat recreatie voor de kinderen zodat ze wat te doen hebben. Dit kan al iets simpels zijn zoals een kleurplaat met kleurpotloden of een klein speelhoekje in een hoek van het restaurant. Maar een andere hele goede manier is om kinderen in de tussentijd dat ze moeten wachten te laten spelen in een speeltuin. Je hebt dan grote kans dat de ouders ook langer blijven zitten, omdat hun kind nog lekker aan het spelen is. Zoek op “speeltuin kopen” of “klimrekken speeltuin” als je hierin geïnteresseerd bent.

Uit eten gaan met de hele familie is iets om van te genieten, maar je moet de kinderen wel vermaakt kunnen houden en er voor zorgen dat ze zich erbij voelen. Voeg bijvoorbeeld een kindermenu toe en zorg ervoor dat er altijd wat te doen is voor ze, van kleurplaat tot speelhoek tot speeltuin.