De verschillende manieren van het behandelen van een huidziekte

Heb je al jarenlang last van een huidziekte of heb je in je kindertijd een huidziekte gehad en is dit terug gekomen? Dan is het natuurlijk van belang om zo snel mogelijke gaan kijken naar een behandeling. Dit is soms lastig, omdat er zo veel mogelijk is en omdat lang niet altijd alles voor iedereen werkt. Wij hebben daarom gekeken naar verschillende manieren van het behandelen van een huidziekte.

Neem contact op met je huisarts

Voor een Psoriasis behandeling wordt meestal geadviseerd contact op te nemen met de huisarts. De huisarts onderzoekt je huid en biedt bepaalde medicijnen aan om de jeuk en irritaties te verminderen. Heb je al lange tijd last van psoriasis en worden de klachten niet minder? Dan kun je vragen naar andere medicijnen of een andere aanpak om de klachten te verminderen.

Lees je in over een alternatieve arts

Een alternatieve arts is iemand die kennis heeft over de alternatieve geneeskunde. Deze persoon zoekt in de natuur naar een remedie tegen de huidziekte. Je kunt hierbij denken aan bepaalde druppels, capsules of voeding die bijdragen aan de vermindering van de klachten. Online kun je een hoop alternatieve artsen vinden.

Contact opnemen met andere artsen

Behalve de huisarts, kun je ook bellen met een dermatoloog. Voor een dermatoloog is doorverwijzing nodig van de huisarts, maar je kunt hier gelukkig zelf naar vragen bij je huisarts. Een dermatoloog voert een aantal testen uit om te kijken waar je precies last van hebt en kijkt samen naar een beste oplossing voor jouw huid. Heb je in het verleden last gehad en heb je nu te maken met veel littekens? Ook dan kun je bij een dermatoloog terecht. Zij hebben instrumenten en medicijnen om de littekens te verminderen of volledig weg te halen.