Bitcoins kopen op het internet

Bitcoin is een virtuele munteenheid. Met bitcoins kun je elektronische betalingen doen via internet. Kenmerkend voor Bitcoin is dat je direct van persoon tot persoon kunt betalen. Dat kan snel en anoniem.

Het werkt niet met een bank of andere tussenpartij. Net zoals je e-mail ontvangt op een eigen e-mail adres, kun je bitcoins ontvangen op een eigen Bitcoin adres, in je eigen portemonnee software (wallet). Een wallet kan meerdere adressen bevatten. Zo’n adres bestaat uit een lange reeks tekens (hash) en is uniek.

Je kunt bitcoins gebruiken om spullen te kopen of te betalen voor diensten, net zoals je normaal gesproken met echt geld zou betalen. De mogelijkheid om te betalen met bitcoins wordt nog weinig aangeboden. 

Momenteel zijn bitcoins vanwege sterke koersschommelingen vooral in trek bij speculanten die er geld mee willen verdienen door ze goedkoper aan te schaffen en duurder te verkopen net als met aandelen.

Met het kopen van cryptocurrencies op Bitvavo wordt alles opgeslagen in de eigen veilige wallet. Zo heb je dus geen wallet van een derde partij nodig en kun je simpel al je gekochte cryptocurrency in één omgeving opslaan. Bij sommige aanbieders is het soms nodig om een aparte wallet te hebben.

Het grootste deel van crytocurrencies wordt opgeslagen in offline wallets die van het internet afgesloten zijn zoals de Nano Ledger. Deze manier van opslaan wordt ook wel cold storage genoemd en kan theoretisch niet gehackt worden.

Bezoek snel https://bitvavo.com/bitcoin-wallet