Bespaar kostbare tijd

Het aanvragen van een Verklaring Omtrent het Gedrag is altijd een tijdrovende gebeuren als je dit bij het gemeentehuis moet doen, een vog online aanvragen is niet alleen sneller het is nog eenvoudiger ook. Geen last van wachttijden, je hoeft geen vrij te nemen en je doet het als je er zin in hebt. Heb je geen tijd overdag? Geen probleem dan doe je het in de avond als het je wel uitkomt. Niet voor niets kun je veel documenten simpelweg via internet aanvragen.

vog online aanvragen

Dezelfde regels

Bij een vog online aanvragen heb je dezelfde regels als het aanvragen bij het gemeentehuis, ook komt de aanvraag bij dezelfde dienst terecht namelijk Justis. Zij behandelen de aanvraag en kijken of er een strafbaar feit is gepleegd die relevant is voor de functie die je uit gaat oefenen, wordt de VOG toegewezen dan heb je meestal binnen twee weken de verklaring in huis. Heb je wel een strafblad wat van belang is, dan krijg je een voornemen tot afwijzing waar je nog tegen in beroep kan gaan.

Kun je vooraf zeggen of je de VOG krijgt?

Helaas valt er vooraf niet te zeggen of de Verklaring Omtrent het Gedrag krijgt, een verklaring van de dienst Justis is altijd maatwerk. Een strafblad wil nog niet zeggen dat je direct de verklaring niet meer krijgt, het hangt van verschillende factoren af. Wel zijn er een aantal delicten waarvan je met zekerheid kunt zeggen dat je geen VOG krijgt, dit is bijvoorbeeld als je een ernstige mishandeling hebt gepleegd.