Behaal je vca online met deze tips

vca online

Blokken voor een examen is nooit leuk. Ben jij je vca online aan het halen maar wil het steeds niet lukken? Niet getreurd want je bent niet de enige. De vca is een lastig diploma om te halen maar met een aantal tips komt iedereen er doorheen, ook jij.

Neem de tijd

We hebben de neiging om even snel tussen werk door een kwartiertje naar de stof of een video te kijken. Het probleem daarmee is dat je zo kortstondig aan het focussen bent op je werk dat je eigenlijk telkens te weinig kennis tot je neemt. Want wanneer je pas net begint en dan alweer afhaakt, dan heeft je brein te weinig tijd gehad om de kennis op te nemen. 

Zorg dat je meer dan alleen tekst hebt

Mag je zelf een cursus kiezen? Zorg dan dat je kiest voor een aanbieder waar ze ook bijvoorbeeld leervormen hebben met video en oefeningen. Alleen tekst lezen vanaf een computer of een stuk papier is minder efficiënt als het gaat om de mate waarin je informatie kunt opnemen. Video is een goede manier om kennis tot je te nemen en als je dit combineert met opdrachten dan heb je echt de perfecte situatie.