Verschillende oliën voor haargroei

Voor de stimulering van je haargroei kun je verschillende haaroliën gebruiken. Deze haaroliën helpen niet alleen bij de groei, maar ook bij die dikte en het behoud van je haar. Door haarolie te gebruiken, zal je haar hydrateren en kun je pluizen voorkomen. Vitaminen zoals bijvoorbeeld vitamine E zorgen ervoor dat er een beschermlaag gevormd wordt en je haar niet beschadigd worden door externe oorzaken. Welke olie het best voor je haar gebruikt kan worden, is vooral afhankelijk van je haartype. Haar oliën die vaak worden gebruikt, zijn olijfolie, jojoba olie, arganolie, castorolie en kokosnootolie. Veel van deze oliën kunnen niet alleen gebruikt worden voor je haar, maar ook voor je baard of wenkbrauwen.

Castorolie voor haargroei

Castorolie helpt op verschillende manieren aan de groei en gezondheid van je haren. Castorolie bevat ricinolzuur, dat ervoor zorgt dat je haren gezonder aanvoelt en meer glanst. Castorolie hoef je niet elke dag te gebruiken, maar kun je het best een aantal keer per week aanbrengen op je hoofdhuid.  Castorolie kun je ook gebruiken om je baard of snor dikker te laten groeien. Hetzelfde geldt voor gebruik op je wenkbrauwen. Castorolie is makkelijk verkrijgbaar en kun je makkelijk toevoegen aan je ochtend of avond routine. Zorg er wel voor dat je let op welke castorolie je gebruikt, want Jamaicaanse castorolie kan wat vlekken achterlaten, waardoor het aanbrengen voordat je naar bed gaat wat lastiger is.

Arganolie voor haargroei

Arganolie is een andere veel gebruikte olie om haargroei te stimuleren. Arganolie kan niet alleen gebruikt worden voor je haar, maar arganolie staat ook bekend om de wonderen dat het doet voor je huid. Verder is arganolie voor baard een veelgebruikte manier om je baard dikker en sneller te laten groeien. Ook voor arganolie is het voldoende om het een aantal keer per week aan te brengen en is het makkelijk toe te voegen aan je dagelijkse ochtend of avond routine. Door de vitaminen hierin is ook dit een aanrader.