Ondergrondse sfeer verbeteren met daglichtbuizen

Daglichtbuizen

Sfeer is de benaming voor een bepaald gevoel dat je krijgt als je een kamer of een huis binnenloopt. Licht, ramen en gordijnen zijn enorm sfeerbepalend en er zijn ook erg veel opties tegenwoordig. Verschillende kleuren, vormen, maten, enzovoort. Lichtinval is erg belangrijk voor het interieur in een kamer. Als je niet tevreden bent over de lichtinval in je woning, is het slim om daglichtbuizen aan te schaffen.

Daglichtbuizen

Een daglichtbuis of een lichttunnel is de benaming van een klein dakvenster waarmee het invallende licht via een reflecterende buis naar een plafond wordt geleid die het licht op de gewenste plaats brengt. Deze buizen zorgen er dus voor dat er natuurlijk licht in een donkere, ondergrondse kelder kunnen komen. Door de reflecterende buis komt er een enorme hoeveelheid daglicht in de ruimte en dit zorgt voor een sfeer in een donkere kelder.

Hanglampen

Een hanglamp is een lamp die ontworpen is om aan het plafond te hangen zodat het licht naar beneden schijnt. Deze lampen zijn vaak redelijk groot en opvallend dus dik kan voor sfeer zorgen. Er zijn enorm veel verschillende kleuren en vormen en elke keuze die je maakt zal invloed hebben op de uiteindelijke sfeer. Naast de lamp zelf, heeft het licht natuurlijk ook veel invloed op de sfeer. Geel licht zal bijvoorbeeld voor meer sfeer zorgen dan wit licht. Een donkere kelder in combinatie met geel licht, zal voor een erg warme sfeer zorgen.