Mooie heren colberts

heren colberts

In elke winkel kan je wel mooie heren colberts kopen, maar zo mooi als deze bij de kleermaker P. Verschragen Kleeding op Maat gemaakt worden, zie je nergens. Mijn vriend heeft een heel apart figuur. In vergelijking heeft hij korte benen en een lang lijf. Om daar een passend kostuum voor te vinden in de winkel, is zo goed als onmogelijk. Vaak heeft hij de broeken drie keer omgeslagen om op de juiste lengte te krijgen. Voor de jasjes moet hij de mouwen omslaan, maar dit ziet er alles, behalve netjes uit.  heren colberts

Een pak op maat laten maken

Over een maand hebben wij een bruiloft en daar is mijn vriend getuige van. Om dan in een spijkerbroek te verschijnen kan echt niet. Daarom op zoek gegaan naar iemand die voor mijn vriend een mooi kostuum kan maken. Eentje waar hij de broekspijpen niet op hoeft te rollen, maar precies goed zit.

Heren colberts bestaan uit buitenstof, plakdoek, haardoek, flanel en de binnenvoering. In goedkopere modellen worden vaak synthetische materialen gebruikt. Het haardoek is een doek van wol met paarden-, geiten of kamelenhaar. Afhankelijk van de hoeveelheid haar dat gebruikt wordt, hoe stijver en veerkrachtiger het doek is. Inmiddels heeft mijn vriend zijn pak al in huis en deze ziet er bijzonder mooi uit en is precies op maat gemaakt.